Η νέα εκδοχή του Honda NSX (Video)

Η Acura, το πολυτελές παρακλάδι της Honda από το 1986 στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ανακοίνωσε πως στην έκθεση NAIAS του Ντιτρόιτ του Γενάρη, θα παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη νέα εκδοχή του Honda NSX σε έκδοση παραγωγής. 

Σήμερα μας δίνει μια πρώτη «γεύση», μέσω ενός προωθητικού βίντεο, από το οποίο έχουν απομονωθεί ορισμένα καρέ. Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, το μοντέλο παραγωγής κρατήθηκε αισθητικά κοντά στο πρωτότυπο, το οποίο παρουσιάστηκε σε δύο εκδοχές το 2012 και 2013.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 Ιανουαρίου στο Ντιτρόιτ, ενώ λίγο μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του στο νέο εργοστάσιο (Performance Manufacturing Center) του Οχάιο. Το νέο NSX αποτελεί τον καρπό της εργασίας του Acura Design Studio στην Καλιφόρνια, ενώ στην κατασκευή του συμμετείχε παγκόσμια ομάδα μηχανικών.

Η εταιρεία υπόσχεται πως η 2η γενιά του NSX θα προσφέρει μια «νέα σπορ εμπειρία», χαρακτηρίζοντάς το ως «ανθρωποκεντρικό supercar». Κίνηση αναμένεται να παίρνει από υβριδικό σύστημα, το οποίο αποκαλείται Sport Hybrid Super-Handling All-Wheel-Drive (Sport Hybrid SH-AWD). 

Αποτελείται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες και έναν κεντρικά τοποθετημένο twin-turbo V6 βενζίνης. Στο νέο NSX οι δύο ηλεκτρικοί θα κινούν τους εμπρόσθιους τροχούς ανεξάρτητα, ενώ ο τρίτος ηλεκτρικός κινητήρας, ο οποίος θα βρίσκεται μαζί με τον V6, θα βοηθάει στην κίνηση των πίσω τροχών.

Μέχρι την επίσημη πρώτη εμφάνιση σίγουρα θα υπάρξουν και νέες προωθητικές εικόνες του νέου NSX, περισσότερο αποκαλυπτικές, ενώ μένει να δούμε και την εκδοχή με τα σήματα της Honda. Πάντως, η Honda του Ην. Βασιλείου ξεπούλησε ήδη, δίχως να έχει καν αμάξι να δείξει, με την εταιρεία να υπόσχεται πως το νέο Honda NSX θα κοστίζει όσο ένα Audi R8, αλλά θα προσφέρει τις επιδόσεις της Ferrari 458 Italia.

 

Πηγή: autotriti.gr