Η παρακμή του “Ουράνιου Τόξου”

Ως ένας από τους μεγάλους νικητές των ευρωεκλογών αυτοπαρουσιάζεται το κόμμα του “Ουράνιου Τόξου”.

 

Με ανακοίνωσή του, το πολιτικό κίνημα της αυτοαποκαλούμενης “Μακεδονικής μειονότητας”, υποστηρίζει ότι κατέγραψε αύξηση σχεδόν 28% στον αριθμό των ψηφοφόρων που το τίμησαν, σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2009. Βέβαια, η ποσοστιαία αύξηση φαντάζει εξωπραγματική, αλλά σε απόλυτα νούμερα το “Ουράνιο Τόξο” τα πήγε μάλλον απογοητευτικά. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών έλαβε μόλις 5.759 ψήφους πανελλαδικά, δηλαδή το 0,09%!

 

Το “Ουράνιο Τόξο” και η δράση των στελεχών του, έχουν πολλές φορές φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Οι αυτοαποκαλούμενοι “Μακεδόνες”, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από κάποια συνθήκη, εξακολουθούν να δηλώνουν στο εξωτερικό ότι καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Μόνο που και οι ίδιοι γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Είναι πραγματικά απορίας άξιο, για ποιο λόγο “πανηγυρίζει” ένα κόμμα όταν έλαβε το 0,09% των ψήφων. Αυτοί είναι όλοι οι ψευδο”Μακεδόνες” που ζουν στη χώρα; Ούτε 6.000 άτομα;

 

“Σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων πολιτικών σχηματισμών που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και προσπαθούν για άλλη μια φορά να κάνουν το άσπρο μαύρο, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο δεν πανηγυρίζει για την επιτυχία αυτή. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μέσα στις γνωστές συνθήκες της “εξαφάνισης” των ψηφοδελτιών μας από εκατοντάδες εκλογικά κέντρα, της διαπιστωμένης νοθείας και ενός εκλογικού συστήματος που στραγγαλίζει την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα”, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του.

 

Είναι συνήθης πρακτική του συγκεκριμένου κόμματος να υποστηρίζει ότι το κυνηγούν. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Χθες, ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου εκπροσώπων του κόμματος σε αίθουσα του λιμανιού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Όμως, αυτή δεν έγινε ποτέ καθώς οι υπεύθυνοι του κόμματος είχαν μόνο προφορική κι όχι έγγραφη έγκριση από υπάλληλο του λιμανιού. Έτσι, η αίθουσα δεν παραχωρήθηκε και οι εκπρόσωποι του κόμματος έκαναν λόγο για “περίεργες μεθοδεύσεις”. Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΛΘ υπογραμμίζει πως ουδέποτε έλαβε έγγραφη αίτηση ενοικίασης αίθουσας και επομένως δεν προωθήθηκε το ζήτημα στο Δ.Σ. προκειμένου να ληφθεί απόφαση εκμίσθωσης. “Επομένως, κακώς το Ουράνιο Τόξο προγραμμάτισε συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του λιμανιού, χωρίς πρώτα να έχει την έγγραφη έγκριση της διοίκησης. Δεν σχολιάζω ανύπαρκτα θέματα”, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του λιμανιού. Πάντως, το Ουράνιο Τόξο θα ζητήσει ξανά να νοικιάσει αίθουσα προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

 

Να σημειωθεί ότι χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήταν και γνωστός δημοσιογράφος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Ακόμη μία απόδειξη ότι το Ουράνιο Τόξο και οι μειονοτικοί της Θράκης είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Επομένως, η επιρροή του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής δεν περιορίζεται μόνο στη Θράκη, αλλά δυνητικά μπορεί να φτάσει και μέχρι τη Φλώρινα…

 

του Άγγελου Αγγελίδη

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr