Η Πενέλοπε Κρουζ θα αποζημιώσει εφημερίδα που την έβγαλε… ημίγυμνη

Το ποσό των 3.350 ευρώ σε καμπλόιτ της Δανίας καλείται να καταβάλει η διάσημη ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ καθώς έχασε δικαστική μάχη για ημίγυμνες φωτογραφίες της που είχε δημοσιεύσει.

 

Η εφημερίδα Ekstra Bladet είχε δημοσιεύσει τις επίμαχες topless φωτογραφίες της ισπανίδας σταρ τον Σεπτέμβριο του 2013. Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει την οργή της με αποτέλεσμα να καταθέσει μήνυση κατά του εκδότη της, Πολ Μάντσεν.

 

Τον Ιούνιο του 2014 δικαστήριο της Κοπεγχάγης είχε αθωώσει τον εκδότη, ωστόσο η πρωταγωνίστρια του Vanilla Sky είχε καταθέσει έφεση κατά εκείνης της απόφασης.

 

Την περασμένη Δευτέρα ωστόσο, Εφετείο της Δανίας επικύρωσε την προηγούμενη απόφαση καλώντας την ηθοποιό να καταβάλει το ποσό των 3.500 ευρώ περίπου για τα δικαστικά έξοδα.

 

Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης ήταν ότι οι ημίγυμνες φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί σε δημόσιο χώρο (παραλία), επομένως δεν είχε διαρπαχτεί αδίκημα.

 

Χαίρομαι που κερδίσαμε. Η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι ένας διεθνής σταρ δεν μπορεί απλώς να προσέρχεται στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση της ελευθερίας της Δανίας και της ευθύνης των ΜΜΕ», σχολίασε ο Μάντσεν. 
 

Οι φωτογραφίες, τις οποίες απέσυρε το ταμπλόιτ, έδειχναν την Πενέλοπε Κρουζ να κολυμπάει ημίγυμνη σε παραλία κατά τις διακοπές της με τον άνδρα της, επίσης γνωστό ηθοποιό Χαβιέ Μπαρδέμ, και το παιδί τους. 

Πηγή: The Local