Η Θεσσαλονίκη θα δειπνήσει στο…σκοτάδι για καλό σκοπό

the-met-xenodoxeio

Ένα δείπνο διαφορετικό από τα συνηθισμένα θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο στις 20:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «The Met Hotel».

Το “Δείπνο Στο Σκοτάδι” ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούν και θα σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark».

Μετά το δείπνο θα ανάψουν τα φώτα και θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι με ζωντανή μουσική από το νεανικό μουσικό συγκρότημα Ξανά Μανά. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην Σχολή Τυφλών Β. Ελλάδος για τον εκσυγχρονισμό και την αγορά ειδικού εξοπλισμού για εκπαιδευτικό Εργαστήρι Πληροφορικής.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Λέσχη Lions Θεσσαλονίκης «ΗΡΑΚΛΕΙΑ» μαζί με το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» (http://meallamatia.blogspot.com/) του δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Vaggelis Avgoulas. Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης είναι το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής Ophthalmica. Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Θέματος 117Β Β. Ελλάδα – Κύπρος των «Lions Clubs International»

Η προπώληση αν και ξεκίνησε το Σάββατο 5 Μαρτίου έχει σταματήσει προς το παρόν, καθώς έχουν ήδη εξαντληθεί τα κομμάτια που είχε αποφασιστεί να προπωληθούν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Εφόσόν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα διατεθούν λίγες ακόμη προσκλήσεις λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει email στο panossinod@gmail.com με τα στοιχεία του προκειμένου να ειδοποιηθεί σχετικά.