«Η βαλκανική οδός έκλεισε για πάντα» δηλώνει η Αυστριακή ΥΠΕΣ

ΦΩΤΟ: JULIEN WARNAND

ΦΩΤΟ: JULIEN WARNAND

Η «βαλκανική οδός» της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κύριος δρόμος που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στις χώρες του βορρά, θα παραμείνει κλειστή για πάντα, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα αφού η Σλοβενία, η Κροατία και η Σερβία, χώρες από τις οποίες περνούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στην Αυστρία, ανακοίνωσαν αυστηρότερους κανονισμούς για την είσοδο μεταναστών.

«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: η βαλκανική οδός παραμένει κλειστή και αυτό για πάντα» είπε η Μικλ-Λάιτνερ στη γερμανική εφημερίδα.

Η Αυστριακή υπουργός υποστήριξε ότι μόνο ένα τέτοιο «συνεκτικό μήνυμα» θα αποτρέψει τους πρόσφυγες από το να διασχίσουν τη Μεσόγειο από την Τουρκία για να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

«Αυτή η συμμαχία λογικής έχει μέχρι τώρα αναπτύξει μια αποφασιστική προσφορά στην διατήρηση της σταθερότητας και τάξης στους ανθρώπους στην Ευρώπη» πρόσθεσε η Μικλ-Λάιτνερ, αναφερόμενη στις βαλκανικές χώρες που βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη βόρεια Ευρώπη.