Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την Τζόαν Κόλινς

Τίτλους τιμής από το βρετανικό στέμμα έλαβαν ακόμη οι Κρίστιν Σκοτ Τόμας και Τζον Χάρτ

Oι ηθοποιοί από τη Βρετανία, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Τζόαν Κόλινς και Τζον Χαρτ συμπεριλαμβάνονται στα 1.164 πρόσωπα στα οποία απονεμήθηκαν τιμητικοί τίτλοι από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, όπως αποκαλύπτει ο κατάλογος που καταρτίζει παραδοσιακά ενόψει της Πρωτοχρονιάς και ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων βρίσκονται επίσης οι δημιουργοί του έργου τέχνης που κοσμούσε το Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι και αποτελείτο από 888.246 κεραμικές παπαρούνες κι είχε σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό το έργο τέχνης που τοποθετήθηκε στην τάφρο του Πύργου του Λονδίνου το επισκέφθηκαν σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και υπήρξε ένα δημοφιλές αξιοθέατο στο Λονδίνο προτού αποσυναρμολογηθεί κομμάτι-κομμάτι.

Η δημιουργός της μίνι φούστας, Μαίρη Κουάντ, 80 ετών, τιμήθηκε επίσης με τον τίτλο της Ντέιμ (τιμητικός τίτλος ιπποτικού τάγματος για κυρίες), ενώ η ηθοποιός Έμιλι Ουάτσον εισήλθε στο τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας καθώς αναγνωρίστηκε ως μέλος της.

Ερωτηθείσα για τον τιμητικό τίτλο της Ντέιμ που έλαβε η ηθοποιός Κριστίν Σκοτ Τόμας εξέφρασε την έκπληξή της σε δηλώσεις της στους Times.

«Στην πραγματικότητα πίστεψα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα. Όμως προφανώς είναι αλήθεια και είμαι ενθουσιασμένη, έκπληκτη αλλά και ανήσυχη καθώς πιθανότατα πρέπει να αφυπνιστώ» επισήμανε η ίδια.

Ο ηθοποιός Τζον Χαρτ τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη, τη δεύτερη υψηλότερη διάκριση που απονέμει η βασίλισσα.

Η Τζόαν Κόλινς που στα 81 της χρόνια τιμήθηκε για την προσήλωσή της στο ανθρωπιστικό της έργο είπε ότι η τιμητική αυτή διάκριση ήταν μία πρόσκληση στην «ταπεινότητα» και τόνισε ότι είναι «πραγματικά ευγνώμων» προς τη βασίλισσα και τη χώρα της.

Οι τιμητικοί αυτοί τίτλοι απονέμονται σε ορισμένες προσωπικότητες και κατά πλειονότητα σε πρόσωπα που αφιερώνουν το χρόνο τους σε ανθρωπιστικές ενέργειες ή στο να βοηθούν την κοινότητά τους, 2 φορές κάθε χρόνο, την 1η Ιανουαρίου και την επίσημη επέτειο της βασίλισσας που εορτάζεται το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο Σάββατο του Ιουνίου.