Η Χαμάς προειδοποιεί τις ξένες αεροπορικές εταιρείες με δρομολόγια προς το Τελ Αβίβ

Η οργάνωση Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, απηύθυνε μια προειδοποίηση σήμερα προς τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να πάψουν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αρχής γενομένης από αύριο το πρωί.

«Προειδοποιούμε τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και τις προτρέπουμε να σταματήσουν να προσγειώνουν (τα αεροσκάφη τους) στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν αρχής γενομένης από αύριο στις 6 το πρωί» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) δήλωσε σε μια τηλεοπτική εμφάνισή του ο Αμπού Ουμπέιντα, εκπρόσωπος τύπου των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την φύση αυτής της προειδοποίησης, όμως το αεροδρόμιο έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρουκετών της Χαμάς.

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής Χαμάς ανέφερε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχουν τερματιστεί μετά την ισραηλινή επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της συζύγου και του γιου του ηγέτη τους, Μοχάμεντ Ντέιφ.

«Η πρωτοβουλία για την κατάπαυση του πυρός ήταν θνησιγενής και σήμερα ενταφιάστηκε με το μάρτυρα Άλι Ντέιφ» το γιο του Μοχάμεντ Ντέιφ, του αρχηγού των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, υπογράμμισε ο Αμπού Ουμπέιντα.

«Καλούμε την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία να εγκαταλείψει αμέσως το Κάιρο και να μην επιστρέψει» προσέθεσε ο ίδιος.