Η ζωή στο Κάπρι: Από τα ρωμαϊκά όργια του Τιβέριου, στα capri παντελόνια που επέβαλε η Τζάκι Ωνάση

Το πιο ονομαστό από τα νησιά του κόλπου της Νάπολης, το Κάπρι, μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας, σαν ψευδαίσθηση αληθινής ζωής.

Απόκρημνοι ασβεστολιθικοί βράχοι που ορθώνονται μέσα από τη θάλασσα, μικρά, χρωματιστά σπιτάκια και ρωμαϊκές επαύλεις, στενές μεσαιωνικές αλέες πνιγμένες στις μπουκαμβίλιες και exclusive resorts, που αιωρούνται, σχεδόν στο κενό -όλα συνυπάρχουν γλυκά, χαμένα μέσα σε μια βλάστηση μεσογειακή, οργιώδη.

Λέγεται, πως στα 30’s o Moυσολίνι επιχείρησε να βάλει όρια, θέλοντας να «συμμαζέψει» κάπως τα προκλητικά ήθη και τον αέρα ανυπότακτης ελευθερίας που φυσούσε στο Κάπρι. Ήταν ωστόσο πολύ αργά.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ένας από τους πιο τακτικούς «θαμώνες» του Κάπρι. Αρχικά με την πρώτη του σύζυγο, Τίνα Λιβανού, αργότερα με την Μαρία Κάλλας, και τέλος με την Τζάκι, μετά το γάμο τους, το 1968. Εμφανιζόταν πάντα στο νησί, με την θαλαμηγό του, «Χριστίνα», πάνω στην οποία διοργάνωνε και ο ίδιος ξέφρενα ολονύχτια γλέντια. Όσο για την Τζάκι, είναι -μέχρι και σήμερα- μια από τις πιο αγαπητές celebrities που πέρασαν από δω…

Δείτε την ιστορία του Κάπρι μέσα από εικόνες στο Bovary.gr


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/stories/i-zoi-sto-kapri-apo-ton-tiberio-sti-tzaki-onasi