Ιδιοκτήτες Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών: Δεν έχουμε δουλειά λόγω εμπάργκο!

“Είναι απαράδεκτο οι αρμόδιοι υπουργοί Μεταφορών και Ανάπτυξης να μη μας έχουν συναντήσει εδώ και 2.5 μήνες που έχουμε το πρόβλημα του εμπάργκο. 

Οι διεθνείς μεταφορές έχουν χτυπηθεί από την κρίση στην Ουκρανία και από το Ρωσικό Εμπάργκο. Δυστυχώς 300 ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών και οι οικογένειές τους περνούν πολύ δύσκολα. Κι ενώ τότε με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία είχαν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες λόγω της αλλαγής των δρομολογίων τους και των παραπάνω χιλιομέτρων που  έκαναν, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο” λέει στο radio1d.gr ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών Απόστολος Κενανίδης.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

“Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που πήγαμε 2 φορές από τον Αύγουστο ενώσαμε τις φωνές μας με τους Πολωνούς -που έχουν και την αμέριστη υποστήριξη της Κυβέρνησής τους- τους Λετονούς και τους Λιθουανούς προκειμένου να πετύχουμε να εκταμιευθεί ένα κονδύλι για κοινοτική αποζημίωση. Μέχρι τώρα δεν το πετύχαμε αλλά είμαστε σε καλό δρόμο διότι η πίεση είναι μεγάλη” λέει ο κ Κενανίδης.

 

Εκείνο που μάς εκπλήσσει είναι η αδιαφορία του Υπουργού Μεταφορών και του Υπουργού Ανάπτυξης. Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές να κλείσουμε ραντεβού με τον κ Χρυσοχοϊδη αλλά δε μας δέχθηκε, συμπληρώνει.

Η αδιαφορία του ελληνικού κράτους που δεν κάνει κανέναν έλεγχο στους αλλοδαπούς οδηγούς φορτηγών διεθνών μεταφορών, είναι παροιμιώδης.

“Βούλγαροι , Ρουμάνοι οδηγοί χωρίς ούτε τα απαραίτητα έγγραφα οδηγούν παράνομα φορτηγά και μάλιστα μεταφέρουν λαθραία εμπορεύματα. Πρόσφατα είδαμε τη μοιραία καταστροφή που μπορούν να προκαλέσουν με το πολύνεκρο τροχαίο στη Βέροια. Προκαλούν όμως και τεράστια ζημιά στην εθνική οικονομία. Πριν από 1.5 χρόνο πιέσαμε το ΣΔΟΕ να κάνει ελέγχους και διαπιστώθηκαν τόνοι παράνομου εμπορεύματος που μετακινούνταν με αυτό τον τρόπο από τον Προμαχώνα” λέει ο κ Κενανίδης 

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr