Ιερά Σύνοδος προς Ευρωπαίους: Με τη φώτιση του Θεού θα βρεθεί λύση

Έκκληση στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών «να επιδείξουν για ακόμη μια φορά αυτοσυγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη, ώστε να βρεθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα», απευθύνει η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας.

 

Με επιστολή της στα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στον πρόεδρο τουΝτ. Τουσκ, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στον πρόεδρο της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ και στον επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την πεποίθηση ότι «αξίζει να γίνει ακόμη μία προσπάθεια, ώστε να βρεθεί λύση, σύμφωνη με το ενωσιακό κεκτημένο, η οποία παράλληλα θα είναι αναπτυξιακή για την ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας ιδιαίτερη πρόνοια και μέτρα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα την τελευταία πενταετία».

 

Σε αυτό το πλαίσιο, διατυπώνει την αισιοδοξία της ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση και σε αυτή την κατεύθυνση καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να εργαστούν και να συμβάλλουν.

 

Αναλυτικά, ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.
«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι βεβαία ότι με τη φώτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι δυνατόν να ευρεθεί η κατάλληλη, κοινώς αποδεκτή λύση. Προς τούτο καλεί τους Ηγέτες της Ευρώπης να εργαστούν όλοι τους και να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του δεινοπαθούντος ελληνικού λαού αλλά και ανησυχίας για το μέλλον της χώρας μας, απηύθυνε έκκληση προς τους:

 

α. Εξοχώτατον κ. Donald Tusk, Πρόεδρον του Ευ-ρωπαϊκού Συμβουλίου και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τους Εξοχωτάτους Προέδρους και Πρωθυπουργούς των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, β. Εξοχώτατον κ. Jean-Claude Juncker, Πρόεδρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γ. Εξοχώτατον κ. Jeroen Dijsselbloem, Πρόεδρον της Ευρωομάδος και τα μέλη αυτής και δ. Εξοχώτατον κ. Pierre Moscovici, Επίτροπον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιον δια οικονο-μικά και δημοσιονομικά θέματα, δια της οποίας τους καλεί να επιδείξουν για ακόμη μία φορά αυτοσυγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη, ώστε να βρεθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζεται στην επιστολή, είναι πεπεισμένη ότι αξίζει να γίνει ακόμη μία προσπάθεια, ώστε να βρεθεί λύση, σύμφωνη με το ενωσιακό κεκτημένο, η οποία παράλληλα θα είναι αναπτυξιακή για την ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας ιδιαίτερη πρόνοια και μέτρα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα την τελευταία πενταετία. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι βεβαία ότι με τη φώτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι δυνατόν να ευρεθεί η κατάλληλη, κοινώς αποδεκτή λύση. Προς τούτο καλεί τους Ηγέτες της Ευρώπης να εργαστούν όλοι τους και να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή».