Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Χιονιάς χωρίς προβλήματα και φέτος»

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή οι υπηρεσίες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία το κύμα του χιονιά διατηρώντας σε όλες τις δημοτικές ενότητες τους δρόμους ανοιχτούς και χωρίς προβλήματα.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/1/2016) η επιφυλακή των υπηρεσιών  σήμανε «κόκκινο συναγερμό» λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών υπό την εποπτεία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και τον συντονισμό των δύο αντιδημάρχων Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Γιάννη Καρτάλη (Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας) και Γιάννη Ντίτσιου (Δ.Ε. Χορτιάτη).

Με «στρατηγείο» το δημαρχείο στο Πανόραμα το σχέδιο για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα εφαρμόστηκε με υποδειγματικό τρόπο και σε πλήρη συντονισμό όλων των υπηρεσιών του δήμου.  Σε επιφυλακή τέθηκαν συνολικά 80 δημοτικοί υπάλληλοι και 20 εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου. Όταν οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν τα συνεργεία του δήμου σε 24ωρη βάση περιπολούσαν στο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στα πιο δύσβατα σημεία στους περιφερειακούς και δημοτικούς άξονες της Εξοχής, Φιλύρου, Χορτιάτη και Ασβεστοχωρίου. Στη μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί ο δήμος διέθεσε από τις αποθήκες του περίπου 500 τόνους αλατιού, καθώς οι θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις πρωϊνές ώρες έφτασαν μέχρι και τους -7ο C.

«Χιονιάς χωρίς προβλήματα και φέτος, καθώς όλοι οι δρόμοι μας παρέμειναν ανοιχτοί.Με ικανοποίηση είδαμε να λειτουργούν πραγματικά με υποδειγματικό τρόπο τα αντανακλαστικά του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στον δήμο μας. Αξίζουν συγχαρητήρια οι υπηρεσίες και οι δημοτικοί μας υπάλληλοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης του χιονιά χωρίς ωράριο και σε διαρκή επιφυλακή» σημείωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Να σημειωθεί ότι το δημαρχείο στο Πανόραμα, αλλά και οι δημοτικές ενότητες στο Φίλυρο, Ασβεστοχώρι και Χορτιάτη, παρέμειναν ανοικτές  24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για να εξυπηρετήσουν κάθε περιστατικό και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Ελεύθερη και χωρίς προβλήματα ήταν η πρόσβαση προς το νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ κανονικά λειτούργησαν οι κλινικές και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, αλλά και όλα τα σχολεία του δήμου.