Ηλίας Γκουτζηγιάννης: Καλούμε σε αγώνα το λαό

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σε διαρκή αγώνα και κινητοποιήσεις καλεί το λαό το στέλεχος του ΚΚΕ Ηλίας Γκουτζηγιάννης, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε πως όσο δεν αντιδράει δυναμικά ο λαός θα έρχονται και άλλα μέτρα και άλλοι νόμοι δήθεν για το καλό μας αλλά στην πραγματικότητα για το συμφέρον ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών. Το ΚΚΕ, συνέχισε ο κ. Γκουτζηγιάννης, θα συνεχίζει να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα και να προσπαθεί να αφυπνεί τους εργαζόμενους όλο τον ελληνικό λαό. Το ΚΚΕ πορεύεται με στόχο να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για τη χωρά και τους ανθρώπους αλλά χρειάζεται και η παρουσία ενός πανίσχυρου εργατικού κινήματος, συμπλήρωσε ο κ. Γκουτζηγιάννης. Παράλληλα, κατηγόρησε την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο δεν κάνει τίποτα όσον αφορά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο Η. Γκουτζηγιάννης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για το θέμα και το ΚΚΕ απαιτεί να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό μείνουν στη χώρα οι άνθρωποι αυτοί και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία Ειδομένη και σε κανένα Ελληνικό.

Τέλος, ο κ. Γκουτζηγιάννης ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τη δήθεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και με το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου, το οποίο δεν συγκρούστηκε με τις καπιταλιστικές πολιτικές και χρεώθηκε την υπογραφή του μνημονίου.