Ηλικιωμένος από τη Θεσσαλονίκη «πλήρωσε» τον ΕΝΦΙΑ με τη ζωή του

Τραγική ήταν η κατάληξη του 70χρονου που έχασε τις αισθήσεις του ενώ περίμενε να καταβάλει τη δόση του ΕΝΦΙΑ σε υποκατάστημα της Εθνικής στην Άνω Τούμπα.

 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον άτυχο ηλικιωμένο στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Η ταλαιπωρία που – οι… συνεπείς φορολογούμενοι – αντιμετωπίζουν από χθες, στο αποκορύφωμα της. Διότι, οι πολίτες στενάζουν στις ουρές αυτές τις μέρες προκειμένου να πληρώσουν τη δεύτερη δόση της φορολογίας εισοδήματος και την πρώτη του ΕΝΦΙΑ.

 

Οι ελάχιστοι υπάλληλοι στα ταμεία -μετά τις συγχωνεύσεις των τραπεζών και το κλείσιμο πολλών καταστημάτων – αδυνατούσαν να προλάβουν όλους τους συναλλασσόμενους, που για πρώτη φορά θα πλήρωναν φόρο στα ταμεία της τράπεζας.

 

Σήμερα μάλιστα, στην ουρά της τράπεζας προστέθηκαν και οι συνταξιούχοι που έσπευσαν για να εισπράξουν τη σύνταξη τους. Και από τη μια στέκονταν στην ουρά για να πληρωθούν και από την άλλη να πληρώσουν  έναν νέο φόρο, που δεν επιβάλλεται σε εισόδημα αλλά σε ιδιοκτησία. Αποτέλεσμα, οι ώρες αναμονής να ξεπερνούν ακόμη και το τετράωρο, ενώ πάμπολλοι πελάτες, που δεν είχαν την ευχέρεια να θυσιάσουν το μεροκάματο τους περιμένοντας σε μία ουρά, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

 

Η οργή των ταλαιπωρημένων πολιτών ξεχείλισε και όλοι είχαν μία… πικρόχολη κουβέντα να πουν.

 

Στις ουρές των τραπεζών οι πολίτες στενάζουν περιμένοντας να πληρωθούν, να πληρώσουν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους που είναι περισσότερες από τα δικαιώματα και τις δυνατότητες τους. Οι πολίτες στενάζουν και σε κάποιες περιπτώσεις – όπως στην τραγική περίπτωση του ηλικιωμένου από την Τούμπα Θεσσαλονίκης – καταρρέουν.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr