Ηλιόλουστος ο καιρός σε όλη τη χώρα

Σήμερα Δευτέρα 21/12 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί παγετός.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στην Κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

 

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 23/12/2014

 

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ το πρωί στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός.