Υλοποίηση προγράμματος για την ολιστική παρέμβαση στη σχολική κοινότητα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Την υλοποίηση του προγράμματος με θέμα: «Ολιστική παρέμβαση στη σχολική κοινότητα» σε δύο σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στη διάρκεια της 29ης τακτικής συνεδρίασής του.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2016 σε ένα  σχολείο πρωτοβάθμιας και σε ένα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Σείριος» και δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες.

Σε μία πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και θα ακολουθήσουν τακτικές μηνιαίες ατομικές και ομαδικές συναντήσεις. Στη συνέχεια, τα στελέχη των κέντρων πρόληψης σε συνεργασία με τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, θα έρθουν σε επαφή με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα πρωτογενούς πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Παράλληλα, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής των κηδεμόνων σε βιωματική ομάδα προληπτικού χαρακτήρα.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων με αποδέκτες τους μαθητές. Η μορφή και το εύρος των παρεμβάσεων θα καθοριστούν από τη διερεύνηση των αναγκών των μαθητών και θα συνδιαμορφωθούν με τους εκπαιδευτικούς.

Θα προηγηθεί ενημέρωση των υπευθύνων των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έγκαιρα.