Ημερίδα για τα ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ημερίδα με θέμα «Νέες Ναρκωτικές Ουσίες:  Η Εμπειρία από την Ελληνική Πραγματικότητα» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, από τις 16.00 έως τις 19.00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο ΙΙ, επίπεδο -1 / 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη).

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και Θεραπείας των Εξαρτήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετέχουν οι οργανισμοί Ο.ΚΑ.ΝΑ., ΚΕ.Θ.Ε.Α., «ΙΑΝΟΣ»-Ψ.Ν.Θ, «ΑΡΓΩ»- Ψ.Ν.Θ,  «ΜΕΘΕΞΙΣ»- Ψ.Ν.Θ, «ΑΡΣΙΣ» και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου  Θεσσαλονίκης «ΣΕΙΡΙΟΣ».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του προβλήματος της παραγωγής, των τρόπων διακίνησης και διάθεσης των  νέων ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, θα συζητηθούν οι ελλείψεις που διαπιστώνονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η εμπειρία που καταγράφεται σε σχέση με τη χρήση των συγκεκριμένων ουσιών, καθώς και  οι επιπτώσεις τους στην υγεία των χρηστών.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.