Ημερίδα για την ακοή και δωρεάν εξετάσεις στο ΠΑΜΑΚ

International_Day_for_Ear_and_HearingΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) θέσπισε για πρώτη φορά φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής στις 3 Μαρτίου, με σκοπό κάθε χρόνο να πραγματοποιούνται δράσεις για την ενημέρωση του κοινού στα θέματα της ακοής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ακοολογίας του IALP (International Association of Logopedics and Phoniatrics).

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα iCARE σε συνεργασία με την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Βαρηκοΐα του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών (ΟΕΕΒ, Π.Σ.Λ.) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα στις 3 Μαρτίου, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στους φοιτητές και τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όσο και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, καθώς είναι ανοιχτή για το κοινό. Σκοπός της είναι η ενημέρωση για την πρόληψη διατήρησης της ακοής στη νέα γενιά καθώς και μέτρα πρόληψης από την έκθεση στη μουσική, είτε ζωντανής είτε μέσω χρήσης συσκευών με ακουστικά iPods, MP3.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίλεκτοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, μέλη των ανωτέρω φορέων, λογοπεδικοί (Μ. Κιτσώνα, Φ. Αναγνώστου, ΟΕΕΒ Π.Σ.Λ.) και ΩΡΛ-ακοολόγοι από τις Πανεπιστημιακές ΩΡΛ κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ (Δρ. Γ. Κυριαφίνης, Επιμ. Α’), Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης (Β. Νικολαΐδης, Επίκ. Καθηγητής) Αττικού Αθηνών (Θ. Νικολόπουλος, Καθηγητής) και το iCARE/UOM (Dr. Yasmeen Hamza), καθώς επίσης και επισκέπτες Erasmus από το LMU Μονάχου (Dr. Sandra Schütz), οι οποίοι με ιδιαίτερη προθυμία υποστηρίζουν τη δράση αυτή!

Η ενημέρωση θα είναι διαδραστική, ενώ θα διενεργηθεί δωρεάν ανιχνευτικός έλεγχος ακοής σε ιδιαίτερο χώρο για όσα άτομα (με προτεραιότητα τους φοιτητές) επιθυμούν να ελέγξουν την ακοή τους.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη της διοργάνωσης, κ. Αρετή Οκαλίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, μέλος επιτροπής Ακοολογίας IALP, συντονίστρια ευρωπαϊκού έργου iCARE/UOM και μέλος της Ομάδας ΕΕ για τη Βαρηκοΐα, στο τηλ. 2310-891.358.