Ινδή γέννησε το πρώτο της παιδί… στα 70

india-genna

Η 70χρονη Daljinder Kaur από την Ινδία έφερε στη ζωή μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης το πρώτο της παιδί και δηλώνει ότι δεν είναι πολύ μεγάλη γι’ αυτό, ενώ τώρα πλέον έχει ολοκληρωθεί στη ζωή της.

Η γυναίκα γέννησε τον περασμένο μήνα ένα αγόρι μετά από δύο χρόνια θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μια κλινική γονιμότητας στη Χαρυάνα, μια ινδική πολιτεία, έχοντας στο πλευρό της τον 79χρονο σύζυγό της. «Ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας. Η ζωή μου είναι πλήρης τώρα», λέει η ίδια και πρόσθεσε ότι αν και ήταν 46 χρόνια παντρεμένοι είχαν χάσει κάθε ελπίδα να αποκτήσουν παιδί και αντιμετώπιζαν το χλευασμό των ανθρώπων σε μια χώρα όπου η στειρότητα μερικές φορές θεωρείται «κατάρα από το Θεό».

«Νιώθω γεμάτη με τόση ενέργεια. Ο σύζυγός μου φροντίζει επίσης πολύ το μωρό και με βοηθά όσο μπορεί. Όταν είδαμε μια αγγελία για εξωσωματική, πιστέψαμε ότι πρέπει να το δοκιμάσουμε καθώς ήθελα να έχω ένα δικό μου μωρό», ανέφερε αδιαφορώντας για τις κριτικές σχετικά με την προχωρημένη ηλικία της.

«Πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει το παιδί όταν πεθάνουμε, αλλά πιστεύω στο Θεό. Ο Θεός είναι παντοδύναμος και φροντίζει για τα πάντα», δήλωσε ο σύζυγός της γυναίκας όταν ρωτήθηκε για την απόφασή τους. Εντωμεταξύ ο Anurag Bishnoi, ο οποίος διευθύνει την κλινική γονιμότητας, δήλωσε πως αρχικά ήταν πολύ επιφυλακτικός για την εξωσωματική και αν θα μπορέσει να πετύχει λόγω των δυσκολιών και της ηλικίας, αλλά οι ειδικές δοκιμές που έκαναν, έδειξαν πως η Kaur ήταν σε θέση να κυοφορήσει το μωρό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το 2008 μια 72χρονη από την επαρχία Uttar Pradesh έφερε στον κόσμο δίδυμα μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.