Υπεγράφη σύμβαση για συντήρηση πεζοδρομίων βασικών οδών

pezodromio

Οι συμβάσεις για την ανάθεση των έργων «Συντήρηση πεζοδρομίων βασικών οδών» και «Άρση επικινδυνότητας πεζοδρομίων για την αποκατάσταση φθορών και δενδροδόχων» υπογράφηκαν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Το πρώτο έργο αφορά τη συντήρηση πεζοδρομίων κεντρικών οδών, όπως η Βασ. Όλγας, η Τσιμισκή, η Αγίου Δημητρίου και η Μητροπόλεως, τις οποίες χαρακτηρίζουν τόσο οι ειδικές αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις όσο και η υψηλή εμπορική κίνηση και επισκεψιμότητα. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες, με κόστος 280.500,00€.

Το δεύτερο έργο στοχεύει στην άρση επικινδυνότητας εξαιτίας φθορών, μικρής ή μεσαίας κλίμακας, των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, με στόχο την ασφάλεια στην κυκλοφορία των πεζών και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας, σε σημεία που έχουν καταγραφεί κατά προτεραιότητα. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών, με κόστος 245.000,00€.

Τα δύο παραπάνω έργα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2015.