ΥΠΟΜΕΔΙ: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο των εργαζομένων, κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ).

Το υπουργείο χαρακτηρίζει απαράδεκτα τα αιτήματα του ΟΑΣΘ για «δήθεν οφειλές» και σημειώνει ότι η διοίκηση αρνείται να του γνωστοποιήσει τις πληρωμές των εργαζομένων.

«Διεκδικούν, με την ευκαιρία του προβλήματος καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, 133.988.690,72 εκατ. ευρώ», αναφέρει και ξεκαθαρίζει ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει στον ΟΑΣΘ τον ένα μήνα δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Ωστόσο, αναζητά άμεση λύση προκειμένου τα χρήματα να μην δεσμευτούν λόγω των φορολογικών εκκρεμοτήτων και άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων του ΟΑΣΘ και να δοθούν στους εργαζόμενους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις  απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Αρνούνται να γνωστοποιήσουν τις πληρωμές των εργαζομένων, στο Υπουργείο.
Διεκδικούν, με την ευκαιρία, του προβλήματος καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, 133.988.690,72 εκατ. ευρώ

Το ΥΠΟΜΕΔΙ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει στον ΟΑΣΘ τον ένα μήνα δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Αναζητά άμεση λύση προκειμένου τα χρήματα να μην δεσμευτούν λόγω των φορολογικών εκκρεμοτήτων του ΟΑΣΘ και άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων του ΟΑΣΘ και να δοθούν στους εργαζόμενους.
Η λύση  θα βασίζεται στις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει το ΥΠΟΜΕΔΙ προς τον ΟΑΣΘ.

Στην από 21/09/2016 επιστολή του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Χρήστου Σπίρτζη, για να δοθεί λύση στην πληρωμή από τον ΟΑΣΘ των οφειλουμένων δεδουλευμένων των εργαζομένων απάντησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Στην απάντηση, με την ευκαιρία, που δείχνει και τον πραγματικό στόχο όσων διαδραματίζονται, επαναλαμβάνονται τα απαράδεκτα αιτήματα  του  ΟΑΣΘ για δήθεν οφειλές και συγκεκριμένα:

  • Διεκδικούν ποσό ύψους 17.734.901,62 εκ.  ευρώ, από το Υπουργείο Παιδείας ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση
  • Διεκδικούν ποσό ύψους 9.457.885,12 εκ.  ευρώ, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση
  • Διεκδικούν ποσό ύψους 3.367.847,93 εκ.  ευρώ, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση
  • Διεκδικούν ποσό ύψους 1.493.925,17 εκ.  ευρώ, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, ως εξόφληση για το 2014
  • Διεκδικούν ποσό ύψους 17.198.657,71 εκ.  ευρώ, με δικούς τους υπολογισμούς ως Φ.Π.Α.
  • Διεκδικούν ποσό ύψους 50.000.000 εκ.  ευρώ, πάντα χωρίς στοιχεία, για τη δήθεν ελεύθερη μετακίνηση ανέργων
  • Διεκδικούν ποσό ύψους 15.655.952, 98 εκ.  ευρώ, για το 2014, ως εκκρεμότητα της γνωστής διαδικασίας διαιτησίας του ΟΑΣΘ
  • Αναφέρει επίσης ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οφείλει το  Ελληνικό Δημόσιο 19.079.520,19 εκ ευρώ.
  • Συνολικά διεκδικεί, με την ευκαιρία του προβλήματος καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, 133.988.690,72 εκ. ευρώ

Σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΟΑΣΘ, τα χρήματα αυτά θα διεκδικηθούν μέσω διαιτησίας, όπως γίνεται από το 1957, και θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Μας υπενθυμίζουν ότι μας έστειλαν τον λογαριασμό μισθοδοσίας της Εθνικής Τράπεζας, για να καταβάλουμε εκεί  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του ΟΑΣΘ. Και όχι του υπουργείου.

Αρνείται να εκδώσει εγγυητική επιστολή, για να λάβει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ όλα τα δεδουλευμένα. Αρνείται να δώσει κατάσταση μισθοδοσίας για τον εκ των υστέρων έλεγχο, για τον ένα μήνα χρωστούμενων δεδουλευμένων του ΟΑΣΘ, προκειμένου να καταβληθεί και ο δεύτερος.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση και τους ισχύοντες νόμους, οι προκαταβολικές μηνιαίες δόσεις χωρίς διασφαλίσεις είναι παράνομες. Το γνωρίζει και η διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

Σημειώνουμε επίσης ότι στις μηνιαίες καταβολές του ελληνικού δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ εμπεριέχεται το κέρδος των μετόχων.
Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και για τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Ανακοινώνουμε ότι ο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Παιδείας ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναζητούν άμεση λύση,  προκειμένου τα χρήματα που θα κατατεθούν στον ΟΑΣΘ για τα δεδουλευμένα  των εργαζομένων ενός μήνα, να αποδοθούν με τρόπο που να  μην κρατηθούν, είτε αυτομάτως για το φορολογικό χρέος του ΟΑΣΘ είτε για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών, σύμφωνα με την πρόταση που ήδη έχουμε καταθέσει.

Συγκεκριμένα θα κατατεθούν 2.000.000 εκ ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας και 1.000.000 εκ ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης δόθηκε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ, (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών), μετά την εκταμίευση του ποσού, να ελεγχθεί, ότι όλα τα χρήματα κατατέθηκαν στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, προκειμένου να καταβληθεί το ποσό του δεύτερου μήνα δεδουλευμένων και να αποδοθούν στα αρμόδια Υπουργεία οι μισθοδοσίες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την ταλαιπωρία των πολιτών και της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε επίσης εντός της εβδομάδας (έπειτα από συνεννόηση εντός της ημέρας) τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δημάρχους του μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, στο πλαίσιο της νομιμότητας, για την επίλυση του προβλήματος μη καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων από τον ΟΑΣΘ καθώς και τις προτάσεις τους για την οριστική επίλυση του προβλήματος των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Ας πάρουν όλοι τις δικές τους ευθύνες για τη συνέχιση ή μη 60 χρόνων εκβιασμού του λαού της Θεσσαλονίκης και τη κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού.