Ισλαμικό Κράτος: Θα αποδείξουμε ότι καταρρίψαμε το ρωσικό αεροσκάφος όταν θελήσουμε

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους το περασμένο Σάββατο στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ότι δεν είναι δική της υποχρέωση να αποδείξει την ευθύνη της και ότι θα δώσει τις αναγκαίες αποδείξεις όταν θα το θελήσει.

«Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να εξηγήσουμε πώς συνετρίβη», δήλωσε μέλος του Ισλαμικού Κράτους το οποίο δεν κατονομάζεται σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter.

Η αιγυπτιακή πτέρυγα της οργάνωσης, «Επαρχία του Σινά», ανακοίνωσε το Σάββατο σε λογαριασμούς στο Twitter ότι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους Airbus A321-2000 της ρωσικής εταιρείας τσάρτερ Metrojet, χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο.

Το αεροσκάφος κατέπεσε στην έρημο του Σινά, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, αφού διαλύθηκε στον αέρα, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ. Εκτοτε, γίνονται προσπάθειες να διαπιστωθεί εάν η πτώση του οφείλεται σε ατύχημα ή ήταν αποτέλεσμα έκρηξης βόμβας.
«Πάρτε τα συντρίμμια και ερευνήστε τα, πάρτε τα μαύρα κουτιά σας και αναλύστε τα και πείτε μας ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς σας. Αποδείξτε ότι δεν προκαλέσαμε εμείς την πτώση του και πώς έπεσε στην πραγματικότητα και εμείς θα σας δώσουμε τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έπεσε τη στιγμή που θα επιλέξουμε», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους.