Ισόβια σε 38χρονο που ομολόγησε ότι σκότωσε την γειτόνισσά του επειδή του χρωστούσε 30 ευρώ

Η ποινή των ισόβιων δεσμών επιβλήθηκε σε 38χρονο άντρα, αρμενικής καταγωγής, που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι σκότωσε τον περασμένο Οκτώβριο την 78χρονη γειτόνισσά του, επειδή του χρωστούσε 30 ευρώ. 

Όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία είχε συμφωνήσει με την άτυχη ηλικιωμένη να βάψει το διαμέρισμά της, πράγμα το οποίο έγινε. 

Όταν την επισκέφθηκε στο διαμέρισμα -όπου διέμενε στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης- για να εισπράξει τα χρήματα, η 78χρονη αρνήθηκε να εξοφλήσει το συνολικό ποσό της συμφωνίας, προβάλλοντας δικαιολογίες. 

«Είπε να πλύνω την μπανιέρα και το νιπτήρα που ήταν λερωμένα από τις μπογιές, ενώ ισχυριζόταν ότι της έκλεψα πέντε τσάντες. Το έκανα επειδή με προσέβαλε» επισήμανε, παραδεχόμενος την πράξη του, για την οποία ζήτησε συγγνώμη. 

Η άτυχη ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή από συγγενικό της πρόσωπο, φέροντας χτυπήματα στο κεφάλι, το οποίο ήταν καλυμμένο με πλαστικές σακούλες, ενώ ο θάνατος της επήλθε από ασφυξία. 

Φεύγοντας από το σπίτι ο κατηγορούμενος άρπαξε χρήματα και χρυσαφικά της θανούσας.