Ισόβια σε 63χρονο που σκότωσε συγχωριανή του

Την ποινή των ισόβιων δεσμών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 63χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία 53χρονης συγχωριανής του, την οποία έριξε σε απόκρημνη χαράδρα του όρου Μπέλες, όπου μήνες αργότερα βρέθηκαν τμήματα των οστών και ρούχα της.

Τα ίχνη της άτυχης γυναίκας από το Νέο Πετρίτσι Σερρών είχαν χαθεί ξαφνικά τον περυσινό Μάιο. Οι έρευνες των αστυνομικών παρέμεναν για αρκετούς μήνες στο «σκοτάδι», ενώ η εξαφάνισή της 53χρονης, μητέρας δύο παιδιών, απασχόλησε και την τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ», η προβολή της οποίας εκτιμάται ότι επιτάχυνε την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι αστυνομικές Αρχές των Σερρών συνέλαβαν τελικά τον περασμένο Νοέμβριο τον 63χρονο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, με τον οποίο το θύμα φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση. Προανακριτικά, ο κατηγορούμενος ομολόγησε το έγκλημα, ενώ υπέδειξε το σημείο όπου διεπράχθη, ισχυριζόμενος ότι το θύμα τον απειλούσε ότι θα αποκαλύψει στην οικογένειά του το δεσμό τους.

Πάντως, στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος τα «γύρισε». Αρνήθηκε τη δολοφονία, κάνοντας λόγο για ατύχημα ύστερα από καβγά που είχε με την 53χρονη. Όπως είπε, έθιξε τον αντρικό του εγωισμό και πάνω στον καβγά την απώθησε, με συνέπεια αυτή να γλιστρήσει και να πέσει στον γκρεμό.