Ιταλία: Μειώνονται κρατήσεις και φόροι για όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας

Μηνιαία μείωση μέχρι 80 ευρώ σε κρατήσεις και φόρους για όσους Ιταλούς πολίτες λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ανακοίνωσε η ιταλική Υπηρεσία Είσπραξης Φόρων.

 
Συγκεκριμένα, η μείωση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι και αφορά κυρίως σε όσους έχουν εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν μεικτά τις 26.000 ευρώ το χρόνο. Δεν θα μπορούν, ωστόσο, να επωφεληθούν από το μέτρο αυτό όσοι πολίτες διαθέτουν εισοδήματα από ενοικίαση ακινήτων και άλλες πηγές, με τα οποία ξεπερνούν το καθορισμένο όριο ετήσιων εισοδημάτων.

 
Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ρέντσι ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία με απόκομμα της κεντρικής μηχανογράφησης του ιταλικού δημοσίου, το οποίο δείχνει ότι η μείωση των κρατήσεων και φόρων κατά 80 ευρώ τον μήνα έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

«Αν η Ευρώπη μας δώσει διαφορετικά περιθώρια, διαφορετικούς κανόνες, θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τα ογδόντα αυτά ευρώ το μήνα και για τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών. Θα τα καταφέρουμε», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο διαδίκτυο.
 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ