Κ. Κατσιφαράκης στο radio1d.gr: “Απόσυρση του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό”

Την άμεση και πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και εκ των βάθρων αλλαγής του, ζήτησε ο συντονιστής του Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Κων/νος Κατσιφαράκης.

 

Μιλώντας στο radio1d.gr με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δεν ήταν καλό έτσι που παρουσιάστηκε προεκλογικά και υπενθύμισε την δέσμευση της κυβέρνησης να το επαναφέρει με σημαντικές αλλαγές.

Σε ότι αφορά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είπε ότι δεν είναι υποκριτικός ο εορτασμός της καθώς κάνει τον κόσμο να συνειδητοποιεί τη σημασία του περιβάλλοντος. Είπε ότι υπάρχουν λύσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, πρότεινε να έρθουν οι κάτοικοι της πόλης πιο κοντά στη θάλασσα και χαρακτήρισε “εφικτό όνειρο” ένας καθαρός Θερμαϊκός μετά από το Μέγαρο Μουσικής προς τη Περαία, όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο. Τέλος, τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην βορειοανατολική Χαλκιδική. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr