Και η Βουλγαρία ενισχύει τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

Περίπου 1.800 πυροβόλα όπλα και γύρω στα έξι εκατομμύρια πυρομαχικά απέστειλε η Βουλγαρία στο Ιράκ προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, σήμερα, η δημόσια βουλγαρική ραδιοφωνία ΒΝΡ, ύστερα από σχετική ερώτηση της οποίας το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας έδωσε στο φως τα προαναφερθέντα στοιχεία, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του ο Νικόλα Μιλαντίνοφ, ο οπλισμός που εστάλη στο Ιράκ προέρχεται από αποθέματα που δεν χρειάζεται ο βουλγαρικός Στρατός.

Παρόλο που στη λακωνική ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΑΜ δεν δίνονται πρόσθετες λεπτομέρειες για το στρατιωτικό υλικό που ήδη έχει φτάσει στο Ιράκ, ειδικοί αναλυτές στη Σόφια αναφέρουν, στις πρώτες εκτιμήσεις τους, ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αυτόματα τύπου ΑΚ 47 Καλάσνικοφ κ.λπ.

Υπενθυμίζουν, δε, πως με παρόμοια όπλα κι άλλα οπλικά συστήματα εφοδίαζε η αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας τον ιρακινό στρατό πριν από το 1990.