Καιρός: Χιόνια και βροχές στη βόρεια Ελλάδα

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο Βόρειο Αιγαίο με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015.

 

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα. Παράλληλα, το βράδυ οι θερμοκρασίες στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσουν σημαντική πτώση και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 12 στην Ήπειρο, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 17 στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου. Πάντως το βράδυ οι θερμοκρασίες στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

 

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Το βράδυ όμως στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν τοπικά σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

 

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι με αυξημένη πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα κατά τις βράδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το βράδυ σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

 

Βροχές κατά περιόδους με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, και χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ημιορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου, με σημαντική πτώση το βράδυ. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.