Καλά που ήρθε ο Αλέξης και χορτάσαμε… λέξεις

Αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του λαού, η κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου με δήθεν φιλολαϊκές κινήσεις, οι οποίες όμως μένουν στα λόγια ή απλά στη διαρροή πληροφοριών, και υποτάσσεται πλήρως σε όσα επιτάσσουν οι υποτιθέμενοι δανειστές μα στην ουσία εκτελεστές του ελληνικού λαού μέσω του delivery boy τους που διοικεί την Τράπεζα κατα τα άλλα της Ελλάδος. 

 

Ηρθε ο Αλέξης και χορτάσαμε λέξεις. Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλεκτικά ταυτίστηκε με κάποια από αυτά κερδίζοντας τις ψήφους που χρειαζόταν για να αναλάβει την εξουσία. Και τώρα τί; Οι μνημονιακές κυβερνήσεις φρόντισαν να παραχωρήσουν ασυλία στα μέλη τους και στα golden boys and girls των τραπεζών για όλα τα σκάνδαλα στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών Οικονομικής Κατοχής της Ελλάδος από τους κερδοσκόπους της Εσπερίας

 

Τα περί εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή για το Μνημόνιο χωρίς όμως να κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, που επί των ημερών τους, ότι ξεκίνησε επί Σημίτη συνεχίστηκε καθώς και όλη αυτή η ακατάσχετη μετεκλογική υποσχεσιολογία περί κάθαρσης, τιμωρίας των ενόχων και αποκατάστασης της κοινωνικής αδικίας σκοντάφτουν στην…νομοθεσία.

 

ΚΙάπως έτσι σκοντάφτει και κάθε έρευνα για τα θαλασσοδάνεια και τελευταίως η έρευνα των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, και διαβιβάστηκε στη Βουλή. Υπάρχουν νομοθετήματα που διασφαλίζουν την ασυλία των τραπεζιτών για όλα τα οικονομικά σκάνδαλα. Για να ξεκινήσει επομένως οποιαδήποτε έρευνα θα πρέπει προηγουμένως να καταργηθούν ή έστω να τροποποιηθούν αυτά τα κατάπτυστα άρθρα σε κατάπτυστους νόμους που προσφέρουν ασυλία στους τραπεζίτες για τα σκάνδαλα που πράττουν, όπως π.χ. η διασπάθιση δημοσίου χρήματος. 

 

Επισήμως, η κυβέρνηση ζητεί έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης.

 

Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο του άρθρου 54 του Ν. 4261/2014. 

 

Ο κ. Βαρουφάκης πάντως, ξεκαθαρίζει ότι θα έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας ακόμη και για δάνεια υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς, εκτός από τον χώρο της ενημέρωσης.

 

Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν, όχι μόνο η ΤτΕ δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση ή την κοινωνία, αλλά ουσιαστικά εξακολουθεί να εξουσιάζει την Ελλάδα και να βασανίζει τον ελληνικό λαό στο όνομά του και υπέρ της σαθρής τραπεζοκρατίας και κεφαλαιοκρατίας και φυσικά για λογαριασμό των αρπακτικών που προσποιούνται τους δανειστές της Ελλάδος ενώ στην ουσία η Ελλάδα δια των τραπεζιτών της -όπως ακριβώς και η Ιρλανδία, η Ισπανία, και η Πορτογαλία- έσωσε το σάπιο σύστημα των κερδοσκόπων στη Γηραιά Ηπειρο. 

 

 

Πώς είναι δυνατόν να παραμένει ο Στουρνάρας στη διοίκηση της ΤτΕ; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει καταργηθεί έστω ένα από όλα αυτά τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα που προστατεύουν τους εγχώριους εκτελεστές του ελληνικού λαού από μια κυβέρνηση που πλέον έχει συμπληρώσει 50 ημέρες εξουσίας που δεν είναι και λίγες. 

 

Πώς θα επιλυθούν τα προβλήματα που ανεμοδέρνουνε τον ελληνικό λαό όταν η ίδια η κυβέρνηση και προεκλογικα΄έχει υιοθετήσει μέτρα που ουσιαστικά μετατρέπουν το ιδιωτικό ανεξόφλητο δάνειο προς την τράπεζα σε δημόσιο μέσω του ενδιάμεσου δημοσίου φορέα και ουσιαστικά καθιστούν την παράνομη οφειλή προς την τράπεζα ως χρέος προς το Δημόσιο και επομένως ο δανειολήπτης αν δεν πληρώσει απειλείται με κατάσχεση περιουσίας, φυλάκιση και εξακολουθεί να χρωστάει;

 

Πώς θα γίνουν πράξεις και όχι μόνο λέξεις, όταν η ίδια η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει δεμένα χέρια διότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν εκχωρήσει κάθε δικαίωμα λήψης αποφάσεων περί της εθνικής οικονομίας στους κερδοσκόπους που προσποιούνται τους δανειστές μας και εκπροσωπούνται από γερμανοθρεμμένους ανθρώπους και κατηγορούμενους για σκάνδαλα διαφθοράς, όπως ο Πολωνός πρώην πρωθυπουργός και νυν μαριονέτα των κερδοσκόπων κάποου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ντόναλντ Τουσκ που προσβάλλει τον ελληνικό λαό όταν λέει «να δούμε πώς θα χορτάσει με τον ήλιο του» και κανείς δεν του απαντά;

 

Οταν οι ύβρεις κατά του ελληνικού λαού προέρχονται από τον ίδιο τον Στουρνάρα και τους τραπεζίτες ακόμη και μέσα από τα παπαγαλάκια τους MME τότε καταλαβαίνεις ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. Σίγουρα όχι η κυβέρνηση, αλλά τα delivery services των τραπεζιτών. Οσο όμως δεν εθνικοποιείς τις τράπεζες και δεν ελέγχεις κάν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους, μια μέρα θα σε φάνε.  

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr