Καλαφάτης: Για τους «Εντάξει» τα θέματα ασφάλειας είναι πρώτης προτεραιότητας

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Να λάβει μέτρα η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, από τις «επισκέψεις» παραβατικών ατόμων στους χώρους της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, ζήτησε, στην αποψινή (Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
«Ως διοίκηση οφείλεις, δήμαρχε, να προστατέψεις τους εργαζόμενους, πάνω από όλα. Κι αυτό έπρεπε να ΄χει γίνει χθες», τόνισε ο κ. Καλαφάτης. Ενημέρωσε το σώμα ότι, εκτός από την επίθεση κουκουλοφόρων στο πάρκινγκ της ΔΕΠΘΕ, στην κεντρική οδό Ν. Γερμανού της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Λευκό Πύργο, όπου και κατέστρεψαν «περιουσία των δημοτών της Θεσσαλονίκης», παραβατικά άτομα μπήκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΘΕ και, μάλιστα, ένα από αυτά, έκανε κατόπτευση χώρου!
«Υπάρχει θέμα, δήμαρχε. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, αισθάνονται ανασφάλεια μέσα στον ίδιο το χώρο εργασίας τους. Δεν είναι δυνατόν κουκουλοφόροι, αλλά και παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου να περιέρχονται τους χώρους και να κάνουν… αναγνώριση για να εφαρμόσουν, προφανώς, καταδρομικές επιδρομές στη συνέχεια», υπογράμμισε. Και σημείωσε: «Για τους “Εντάξει” τα θέματα ασφάλειας των πολιτών και των εργαζομένων είναι πρώτης προτεραιότητας».
Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι την περασμένη εβδομάδα, στο Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, σε φυλάκιση 22 μηνών, αλλοδαπός, μέλος των No Border, για την εισβολή στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2016 «παρά το ότι οι “Εντάξει” λοιδορηθήκαμε για το θέμα της κατάθεσης μήνυσης κατ’ αγνώστων για την υπόθεση των βανδαλισμών».
Και συνέχισε: «Να σου θυμίσω δήμαρχε, ότι, όταν υπερασπιστήκαμε το ναό της Δημοκρατίας στην πόλη, που είναι το Δημαρχείο, είχες πει, από αυτό το βήμα, ότι δεν έγινε και τίποτα που καταθέσαμε μήνυση κατ’ αγνώστων. Να, λοιπόν, που η δικαιοσύνη σε διέψευσε. Για άλλη μία φορά, όσα είπες ήταν λόγια –και τίποτα παραπάνω. Η μήνυση των Εντάξει ήταν μέρος της δικογραφίας», υπογράμμισε.