Καλαφάτης: Να μην αποτελέσει το θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών άλλο ένα πυροτέχνημα της διοίκησης του δήμου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Καμία διαφωνία δεν εξέφρασαν ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, σχετικά με το θέμα του αποτεφρωτηρίου χθες, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλαφάτης άσκησε, ωστόσο, έντονη κριτική, σχετικά με τους χειρισμούς της διοίκησης του δήμου, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Έθεσε μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία έμειναν αναπάντητα, όπως:

• Για ποιο λόγο το σχετικό κονδύλι συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό μόλις δέκα (αριθμός 10) ημέρες πριν λήξει η χρονιά.
• Αν υπάρχουν μελέτες, την ύπαρξη των οποίων η διοίκηση διαβεβαίωνε και οι υπηρεσίες διέψευδαν.
• Αν εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες να βρεθεί χώρος εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, ώστε να μην προκύπτουν άλλα ζητήματα (όπως, ενδεικτικά, η αναγκαστική συνεννόηση με άλλες δημοτικές αρχές και η χορήγηση κονδυλίου για την αγορά της έκτασης).

«Θέλει συγκροτημένη προσπάθεια, στοχοθέτηση, προγραμματισμό, μελέτες -κι όλα αυτά όχι για να πάει το θέμα στις καλένδες, αλλά για να μην αποτελέσει άλλη μία πυροτεχνική έκφραση της επικοινωνιακής πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, στην αρχική του τοποθέτηση, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεών του.