Καλαφάτης: Να περπατήσουμε μαζί στην «πλάζα» της Βενιζέλου

kalafatis1

Κάλεσμα, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να απευθύνει πρόσκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, αλλά και τους φορείς της πόλης και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, να περπατήσουν όλοι μαζί την απόσταση Αγίας Σοφίας – πλατείας Δημοκρατίας, για να διαπιστώσουν τι σημαίνει στην πράξη η κατάργηση του –υπό κατασκευήν- σταθμού Βενιζέλου του μετρό, απευθύνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
«Ο δήμαρχος έκανε αυτήν τη βόλτα μόνος του, παρέα με τον προηγούμενο υπουργό Πολιτισμού, που άλλαξε αντικείμενο. Καλούμε τον δήμαρχο, αντί να ακολουθεί προσωπική πολιτική, να δράσει συλλογικά, για το συμφέρον της πόλης. Να καλέσει τον νέο υπουργό Πολιτισμού, αλλά και τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό για το μετρό, Χρήστο Σπίρζη, για να περπατήσουν την απόσταση και να διαπιστώσουν τι σημαίνει η κατάργηση του σταθμού Βενιζέλου για τους Θεσσαλονικείς. Κυρίως, όμως, πρέπει να καλέσει σε αυτήν τη βόλτα τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων των παραγωγικών τάξεων κι όλα αυτά να γίνουν παρουσία των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και εκπροσώπων των όμορων δήμων. Οι εν κρυπτώ κινήσεις, πρέπει να σταματήσουν. Όλα στο φως, ειδικά για ένα τόσο μεγάλο και κρίσιμο θέμα, όπως η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης».
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας, ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης απηύθυνε 24 κρίσιμα ερωτήματα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για το θέμα του μετρό. Υπογράμμισε ότι η κατάργηση του σταθμού Βενιζέλου θα υπερφορτώσει τους, ήδη σχεδιασμένους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Πλατείας Δημοκρατίας, ή θα καταργήσει, στην πράξη, τη χρήση του μετρό.
Χαρακτήρισε, ακόμη, σημαντικό ερώτημα το αν το «όραμα» του δημάρχου για την πολιτιστική πλάζα, έχει κοστολογηθεί και από πού θα βρεθούν τα κονδύλια για την κατασκευή της, για να μην πάρει, τελικά, απάντηση.