Καλαφάτης προς Μπουτάρη: Τα πραγματικά προβλήματα θα σας σκεπάσουν… ή θα σας ξεσκεπάσουν!

«Μέσα σε δέκα μέρες, δυο αντιδήμαρχοι του κ. Μπουτάρη επιφορτισμένοι με ευρείες αρμοδιότητες, από τον ίδιο το δήμαρχο, οδηγήθηκαν σε παραίτηση! Μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους!  Αυτό μάλιστα! Είναι ένα πραγματικό ρεκόρ, μια πραγματική πρωτιά – κι όχι εικονική – της διοίκησης του κ. Μπουτάρη»!

 

Με τα λόγια αυτά στηλίτευσε τα όσα έγιναν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Υπογράμμισε πως και οι δυο ήταν από τα βασικά στελέχη της παράταξης που διοικεί το δήμο, με ευρείες αρμοδιότητες. Ειδικά για τον, μέχρι πρότινος, αντιδήμαρχο Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, που διώκεται για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στο αδίκημα, τόνισε πως, ως πολιτικός προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου ήταν και ο «κύριος εκτελεστής της απόφασης του κ. Μπουτάρη, για οικονομική εξυγίανση του Δήμου». Υπογράμμισε πως οι «Εντάξει» τάσσονται «αναφανδόν υπέρ κάθε ειλικρινούς και ουσιαστικής προσπάθειας για οικονομική εξυγίανση του Δήμου Θεσσαλονίκης -και χθες και σήμερα και αύριο» και σημείωσε ότι ο δήμαρχος δεν ενημέρωσε σωστά τους Θεσσαλονικείς.

 

«Τα πραγματικά προβλήματα, όμως, συσσωρεύονται και κάποια στιγμή θα σας σκεπάσουν. Ή θα σας ξεσκεπάσουν», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, στρεφόμενος προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

 

Για την αποπομπή Ζέρβα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε πως υπάρχει, ουσιαστικά, μια βαρύτατη καταγγελία, από τον πρώην αντιδήμαρχο: «Ότι η στάση του υπέρ της “συνέπειας λόγων και πράξεων” της “υπευθυνότητας και σοβαρότητας”, απέναντι στις “κλειστές παρέες”, στους “διαδρομισμούς” και στην “αλαζονεία”, όχι μόνον δεν επιβραβεύεται, τουναντίον αποτελεί και λόγο απομάκρυνσης».

 

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Καλαφάτης ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα δύο αυτά θέματα, ακόμη και σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της σοβαρότητάς τους.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr