Καλαφάτης: Σχέδιο επί χάρτου τα «μικρά δημαρχεία» της διοίκησης

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατά της έγκρισης των προϋπολογισμών των δημοτικών κοινοτήτων τάχθηκαν, για πολιτικούς λόγους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, «η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι πολιτική και δεν στρέφεται κατά των κοινοτήτων, αλλά είναι επισήμανση της αδυναμίας της διοίκησης να δημιουργήσει τα περίφημα ‘μικρά δημαρχεία’ τα οποία είχαν αποτελέσει ‘σημαία’ του προγράμματος Μπουτάρη. Πέντε χρόνια μετά, τα… πέντε ‘μικρά δημαρχεία’ παραμένουν σχέδιο επί χάρτου».

Κατά τη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για το θέμα των προσφύγων και τις προτάσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, να συμμετέχουν οι δήμοι στη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, τόνισε:

«Για να υπάρξει ευτυχής κατάληξη στην όποια προσπάθεια, θα πρέπει να συνεργαστεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με την κυβέρνηση. Τώρα, πώς θα γίνει αυτό, να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κ.κ. Μουζάλα και Καμμένου, που έχουν διαφορετικές γραμμές, για τη χρησιμοποίηση χώρων των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, είναι ένα ζητούμενο».

Επισήμανε, ακόμη, ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν προβλήματα ασφάλειας και χρήσεων των κτιρίων που θα προταθούν, καθώς «κάθε οικοδομή δεν είναι κατάλληλη για κατοικία».