Καλαμαριά: Αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακό φροντιστήριο

Από σήμερα και έως την προσεχή Παρασκευή θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι γονείς ή οι κηδεμόνες μαθητών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση στα δωρεάν προγράμματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του διαδικτυακού κοινωνικού φροντιστηρίου που θα λειτουργήσει στο δήμο Καλαμαριάς.

 

To on line φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου Καλαμαριάς, και θα λειτουργήσει με τη χορηγία της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ – Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ» έπειτα από σχετική έγκριση που δόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς.

Ειδικότερα το on line φροντιστήριο θα προσφέρει δωρεάν, με διδασκαλία σε βίντεο, τα παρακάτω:

 

• Φροντιστηριακό e-μάθημα γυμνασίου: Περιλαμβάνει -με έναν κωδικό χρήσης- διδασκαλία 9.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία, μεθοδολογία, λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on line, καθώς και λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του γυμνασίου.

• Φροντιστηριακό e-μάθημα λυκείου: Περιλαμβάνει -με έναν κωδικό χρήσης- διδασκαλία για όλες τις τάξεις του λυκείου 10.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία, μεθοδολογία, λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on line, λύσεις θεμάτων εξετάσεων και πανελλαδικών, καθώς και λύσεις της τράπεζας θεμάτων της α’ λυκείου.

Παράλληλα σε κάθε χρήστη θα παρέχεται εντελώς δωρεάν πρόσβαση στο e-δημοτικό οικουμενικό σχολείο «Αθηνά», που περιλαμβάνει διδασκαλία πλέον των 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, στις εργασίες και σε όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες καλούνται να αποστείλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά στο email paideias@kalamaria.gr ή να τις καταθέσουν αυτοπροσώπως στο γραφείο Παιδείας και Αθλητισμού (Καραμαούνα 1 και πλατεία Σκρα).