Καλαμαριά: Θύελλα αντιδράσεων για την παράνομη χωματερή και το κυνοκομείο!

Σπασμένες καρέκλες, μπάζα, οικοδομικά υλικά, σκουριασμένες ηλεκτρικές συσκευές και κάθε είδους απορρίμματα βρίσκει κανείς στην παράνομη χωματερή στα όρια του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα, στην Καλαμαριά.

 

Η κατάσταση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεως στην τοπική κοινωνία, καθώς στο σημείο λειτουργεί παράτυπα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κι ένα κυνοκομείο. Σύμφωνα με καταγγελία της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ), πριν από περίπου δύο μήνες κάτοικοι της Καλαμαριάς ανακάλυψαν την παράνομη χ,ωμαιεμιί, *ιισυ βρίσκεται μέσα στα όρια του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα, πίσω από το γήπεδο του Απόλλωνα και σε μικρή απόσταση από συγκρότημα σχολείων».

«Η κατάσταση είναι τραγική, καθώς πρόκειται για ένα πανέμορφο σημείο πρασίνου, όπου πολίτες κάνουν τη βόλτα τους» ανέφερε ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλης Λαμτζίδης. Ωστόσο, πέραν της χωματερής, στο σημείο λειτουργεί παράνομα κι ένα κυνοκομείο.

«Το εν λόγω κυνοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί και να προκαλεί φόβο και τρόμο στους πολίτες της Καλαμαριάς . Στις 7 Δεκεμβρίου είχαμε περιστατικό επίθεσης αγέλης 20-30 εξαγριωμένων σκύλων που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο. Τα σκυλιά είχαν αφεθεί ελεύθερα με ευθύνη του “διευθυντή” του κυνοκομείου και όρμηξαν σε έναν ανύποπτο περαστικό, μόνιμο κάτοικο Καλαμαριάς, και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα. Η παρέμβαση άλλων περαστικών τού έσωσε τη ζωή, ενώ για το επεισόδιο επιλήφθηκε η Αστυνομία» καταγγέλλει ο κ. Λαμτζίδης.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

 

Δείτε επίσης:

Διαμάχη στο δήμο Καλαμαριάς για τα αδέσποτα σκυλιά