Καλιφόρνια: Κόλαση φωτιάς απειλεί δεκάδες κατοικίες

Οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται κοντά στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και απειλούν οικισμούς ανάγκασαν τις τοπικές αρχές να δώσουν εντολή για την εκκένωση κατοικιών αργά χθες, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Η αστυνομία της περιοχής Όραντζ Κάουντι διέταξε να εκκενωθούν υποχρεωτικά περί τα 30 σπίτια που βρίσκονται γύρω από τον εθνικό δρυμό του Κλίβελαντ.

 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής εξαπλώθηκε γρήγορα σε έκταση 5.260 στρεμμάτων προκαλώντας νέες εστίες φωτιάς.

 

Ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών είναι αυξημένος και το έργο των πυροσβεστών προβλέπεται πιο δύσκολο τις προσεχείς ημέρες, λόγω του κύματος καύσωνα που αναμένεται.

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου (NWS), το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την Τρίτη στη Καλιφόρνια και πιθανόν να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ γι αυτή την εποχή του έτους με τον υδράργυρο να ανεβαίνει έως 38 βαθμούς στο Λος Άντζελες και έως 42 βαθμούς στις κοινότητες της ερήμου της περιοχής αυτής.