Κάμερον: Η Βρετανία πρέπει να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Υπέρ της πραγματοποίησης αεροπορικών επιδρομών για την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους τάχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Υποστηρίζω τις ενέργειες του προέδρου Ολάντ για να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι και η Βρετανία πρέπει να κάνει το ίδιο», τόνισε και γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο «ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Ακόμη, έθεσε στη διάθεση της Γαλλίας τη βρετανική βάση στην Κύπρο για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ι.Κ. στη Συρία.

«Σήμερα πρότεινα στον πρόεδρο (Φρανσουά Ολάντ) τη χρησιμοποίηση της βάσης της RAF στο Ακρωτήρι και επιπλέον υποστήριξη στην εναέρια τροφοδοσία σε καύσιμα», είπε.
Ο Κάμερον πρόσθεσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την ανταλλαγή πληροφοριών με τη Γαλλία και άλλους ευρωπαίους εταίρους.

Κατά τον Ολάντ, στρατιωτικός στόχος στη Συρία και στο Ιράκ είναι η πρόκληση της «μεγαλύτερης δυνατής βλάβης» στο Ι.Κ.  Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε έτσι ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τις αεροπορικές της επιδρομές στις δύο χώρες.

ΦΩΤΟ: REUTERS

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οφείλουμε να συνεχίζουμε να πλήττουμε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Θα ενισχύσουμε τα πλήγματα, θα επιλέξουμε στόχους που θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη σε αυτόν τον στρατό των τρομοκρατών», πρόσθεσε.