Καμιά αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Φρένο στα σενάρια για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών διαρρέοντας ότι δεν προωθείται καμία αλλαγή η οποία θα φέρνει επιβαρύνσεις στους κατόχους αυτοκίνητων.

Αντίθετα, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου, το μόνο που εξετάζεται είναι να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε παλαιά και μεγάλου κυβισμού ΙΧ αυτοκίνητα προκειμένου να μην αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες τους να καταθέτουν τις πιvακίδες τους.

Πρόκειται για μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες από ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις κεντρικές προτάσεις του πορίσματος της ειδικής επιτροπής ανέφερε το ενδεχόμενο δραστικής μείωσης των ισχυόντων τελών κυκλοφορίας για όλους τους ιδιοκτήτες, με μεταφορά μέρους του κόστους των ετήσιων τελών στη χρήση καυσίμων.

Το σενάριο αυτό έχει αποκλειστεί οριστικά εδώ και καιρό καθώς μεσολάβησε η ψήφιση των μέτρων για νέα αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά και η άνοδος του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, επομένως κρίθηκε ότι η επιβάρυνση στην αντλία θα ήταν υπέρμετρη και προφανώς πολιτικά μη ανεκτή.