«Καμπανάκι» για έσοδα-Ενεργοποιείται σχέδιο άμεσης δράσης

Σχέδιο άμεσης δράσης για το συμμάζεμα των φορολογικών εσόδων αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

 

Εν τω μεταξύ, σήμερα έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ με τους διευθυντές των ελεγκτικών μονάδων πρώτης γραμμής, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις σε πεδία απ΄ όπου μπορεί να υπάρξει άμεσο όφελος – κυρίως έλεγχοι σε άτομα μεγάλου πλούτου και μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Ανάλογη σύσκεψη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΣΔΟΕ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επαναληφθεί και αυτή την εβδομάδα. Εξετάζεται ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους του ΣΔΟΕ, η επιστροφή στο Σώμα της αρμοδιότητας των προληπτικών ελέγχων, δλδ. τα συνεργεία που οργάνωνε το ΣΔΟΕ για εκτεταμένους ελέγχους σε πεδία με υψηλή παραβατικότητα όπως η εστίαση. Υπενθυμίζεται ότι η αρμοδιότητα αυτή είχε μεταφερθεί στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η κινητικότητα αυτή καταγράφεται με φόντο τα πρώτα στοιχεία για τα έσοδα του Ιανουαρίου που δεν είναι φαίνεται να είναι ενθαρρυντικά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχει μια “τρύπα” 1,4 δισ, στο δωδεκάμηνο.