Καρανικόλας (ΚΙΝΑΛ): Είμαστε θετικοί σε υποψηφιότητα της Δαμανάκη για ΠτΔ

Τη θέση ότι το ΚΙΝΑΛ είναι θετικό σε πιθανή υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Σπύρος Καρανικόλας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι το κόμμα του δεν είναι αρνητικό σε πιθανή υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη. «Είναι ένας στέλεχος από την κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θετικός παρά του ότι ήταν πρώην αρχηγός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Εμείς είμαστε θετικοί να την υποστηρίξουμε», σημείωσε.

Αναφορικά με τα σενάρια για την Φώφη Γεννηματά, ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς είναι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ενώ υποστήριξε ότι και οι τρεις προηγούμενοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης, είναι πρόσωπα που έχουν τιμήσει τη χώρα και την παράταξη και θα μπορούσαν να είναι υποψήφιου για τη θέση του ΠτΔ, όπως και άλλα στελέχη από τον χώρο της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ».

Καρανικόλας: Κολλημένος με τον Παυλόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα, ο Σπύρος Καρανικόλας άφησε αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή του Προέδρου υποστηρίζοντας ότι ενώ ευαγγελίζεται την αριστερά επιμένει στον Προκόπη Παυλόπουλο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ούτε έναν να προτείνει από την κεντροαριστερά, έστω και από την αριστερά που ευαγγελίζεται. Είναι κολλημένος στο όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου και λένε ή εκείνον ή κανέναν. Την ώρα που ο Τσίπρας επαγγέλλεται τη διεύρυνση στην κεντροαριστερά, είναι δυνατόν να μην βρίσκει ούτε ένα όνομα;»


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/karanikolas-kinal-thetikoi-damanaki-gia-ptd