Κατά 20% μειώθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Volkswagen στη Βρετανία τον Νοέμβριο

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Κατά 20% σε ετήσια βάση μειώθηκαν οι πωλήσεις της Volkswagen τον Νοέμβριο στον απόηχο του σκανδάλου παραποίησης των εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική Ένωση Κατασκευαστών και Πωλητών Αυτοκινήτων (SMMT).

Συνολικά, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 3,8% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο στις 178.876, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τον Οκτώβριο, είχε σημειωθεί μείωση κατά 1,1%, ύστερα από 43 μήνες συνεχούς ανοδικής πορείας.

Όλες οι βασικές μάρκες της εταιρείας κατέγραψαν μειώσεις, με τις πωλήσεις των οχημάτων Audi να υποχωρούν κατά 4%, των Seat κατά 24% και των Skoda κατά 11%.

Αν και το σκάνδαλο που ταλανίζει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ξέσπασε στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι παραδόσεις οχημάτων συνήθως γίνονται αρκετές εβδομάδες μετά την παραγγελία τους, καθιστώντας τα στοιχεία του Νοεμβρίου τα πιο αξιόπιστα μέχρι στιγμής για να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος στη ζήτηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες ημέρες, οι πωλήσεις της Volkswagen έχουν καταγράψει μείωση στις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Γερμανίας, όπου οι πωλήσεις των οχημάτων της VW υποχώρησαν κατά 2%.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters