Καταδίκη του καστανά για παρεμπόριο!

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΑΡΧΕΙΟΥ

Καταδικάστηκε ο 62χρονος καστανάς Γιώργος Δήμου για την άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο επιβαλοντας του ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Ο Γιώργος Δήμου δικάστηκε για τα αδικήματα της απείθειας και άσκησης πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια. Ο 62χρονος εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι δεν θέλει να χρωστάει, αλλά να έχει μια άδεια και να πουλάει κάστανα. Όπως κατέθεσε, «είχε άδεια το 2002-2007 και δεν την ανανέωσε το 2011 επειδή δεν είχε χρήματα».

«Θέλω να βγάλω ένα κομμάτι ψωμί, πουλώντας κάστανα. Χρωστάω από πρόστιμα 70.000 ευρώ και έχω χρέη 60.000 ευρώ στο ΤΕΒΕ. Θέλω μια άδεια, δε θέλω να χρωστάω» είπε χαρακτηριστικά εμφανώς συγκινημένος. Από την πλευρά του ο αστυνομικός μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη είπε ότι «ο 62χρονος κατά τον έλεγχο άρχισε να φωνάζει και να τους πετάει κάστανα». Σύμφωνα με τον αστυνομικό, αρχικά ο καστανάς αρνήθηκε να τους ακολουθήσει στο τμήμα. «Προκάλεσε ένα επεισόδιο χωρίς λόγο» τόνισε.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή για το αδίκημα της απείθειας και την ενοχή του για το αδίκημα του πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια.