Κατάληψη στη ΓΣΕΕ, επεισόδια στο ΤΕΙ Αθήνας

Υπο κατάληψη βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων από ομάδα ατόμων που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο,σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό.

 

Στον τέταρτο όροφο της ΓΣΕΕ ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ για τις εργασιακές σχέσεις.

 

Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης ομάδα νεαρών, σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας κ. Μπρατάκου, εισέβαλε στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του ιδρύματος φωνάζοντας «κατάληψη», «έξω όλοι». «Οι νεαροί φτάνοντας στο γραφείο του προέδρου του ΤΕΙ, αφού εξύβρισαν τη διοίκηση, απαίτησαν από τον πρόεδρο, ο οποίος εκείνη τη στιγμή υπέγραφε τα πτυχία των αποφοίτων, να εγκαταλείψει το γραφείο του», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 

Οταν ο κ. Μπρατάκος αρνήθηκε λέγοντάς τους ότι υπάρχει προγραμματισμένη για σήμερα ορκωμοσία και πρέπει να υπογραφούν τα πτυχία των αποφοίτων, οι καταληψίες επιτέθηκαν εναντίον του χειροδικώντας και υβρίζοντας χυδαιότατα, ενώ άρπαξαν τον φάκελο με τα πτυχία και τα πέταξαν σε διπλανό χώρο.

 

Στη Θεσσαλονίκη, υπό κατάληψη είναι ο κινηματογράφος «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό.

 

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 50 άτομα, αιφνιδίασαν τους εργαζομένους, κρέμασαν πανό και απαγόρευαν την είσοδο, ενώ με μικροφωνική εγκατάσταση ενημέρωναν τους περαστικούς για την ενέργειά τους, καθώς και τα αιτήματά τους. Για δεύτερη μέρα χθες τελούσε υπό κατάληψη και το κτίριο της Διοίκησης του Α.Π.Θ. από νεαρούς που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας με αίτημα να φοιτήσει στο ΤΕΙ όπου πέρασε με Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων κατέλαβαν χθες την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και καλούσαν τον κόσμο στη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει το απόγευμα μπροστά από το κτίριο. Μικρή ομάδα νεαρών κατέλαβαν χθες το μεσημέρι το δημαρχείο Κομοτηνής, απαιτώντας την ικανοποίηση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού, δηλώνοντας παράλληλα πως η κίνησή τους ήταν συμβολική.

 

Στην ανακατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο κέντρο της πόλης προχώρησαν επίσης το απόγευμα ομάδες νεαρών, ύστερα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

 

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε εκκενωθεί με επιχείρηση της αστυνομίας τον Αύγουστο του 2013, καθώς τελούσε υπό κατάληψη από αναρχικούς για χρόνια. Η σημερινή δημοτική αρχή, στην οποία ανήκει το κτίριο, δήλωσε χθες πως δεν επιθυμεί την επέμβαση της αστυνομίας.

 

«Ναι» από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας

 

Υπέρ του να μπορεί να παρακολουθεί ο Νίκος Ρωμανός τόσο τα θεωρητικά όσο και τα εργαστηριακά μαθήματα τάχθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Μιχάλης Μπρατάκος.

 

«Από τη στιγμή που είναι φοιτητής του ιδρύματος, δέχομαι να έρχεται και να παρακολουθεί τα θεωρητικά και τα εργαστηριακά μαθήματα», τόνισε στο «Εθνος». Προσέθεσε πως στα μεν εργαστήρια είναι υποχρεωτική η παρουσία και τα μαθήματα δεν μπορούν να γίνουν αλλού. Για τα θεωρητικά υποστήριξε πως μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά «θα πρέπει να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός».

 

Πηγή: Έθνος