Καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια οι ΑΝΕΛ

Σταθεροί στη στάση τους σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς καταψήφισαν στην ολομέλεια της Βουλής το  νομοσχέδιο επί της αρχής του.

 

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Μαυραγάνης έκανε λόγο για υποκρισία, σπουδή και προχειρότητα, σημειώνοντας τα άρθρα με τα οποία υπάρχει «κάθετη» διαφωνία και αφορούν την απόκτηση της ελληνική ιθαγένειας από παιδιά που έχουν εγγραφεί στο δημοτικό καθώς και τα άρθρα που αφορούν τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης.

 

«Αν δε φτάνουν οι οικονομικοί πόροι και αν πράγματι έχει πιστοποιηθεί αυτό και από τον ΟΗΕ, τότε προκύπτει μία επιλογή: να προτιμήσεις του Έλληνες πολίτες από τους μετανάστες για την επιδοματική πολιτική. Και τα άρθρα 7 και 8 να αλλάξουν προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε ο κ. Μαυραγάνης και κατέληξε «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο αυτό».

 

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλοπούλου παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους αλλοδαπούς και κυρίως τα παιδιά τους, αποκλείοντας αλλαγές ουσίας και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς επιμένουμε σε αυτή τη γραμμή ισορροπίας που είναι και βιώσιμη και ρεαλιστική», αγνοώντας τις ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως τις διαφωνίες του κυβερνητικού εταίρου.