Καταστροφές σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα από την κακοκαιρία

ΦΩΤΟ: INKEFALONIA.GR

Τα δύο νησιά του Ιονίου, λόγω της κακοκαιρίας, είχαν μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου τέσσερις ώρες, λίγο μετά τις 19.00 το βράδυ της Παρασκευής, η βλάβη αποκαταστάθηκε στο ηλεκτρικό δίκτυο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Στις πόλεις της Κεφαλονιάς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα, ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε καταστήματα, καθώς η στάθμη του νερού ήταν αρκετά υψηλή.

Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στο οδικό δίκτυο του νησιού, όπου έχουν κλείσει δρόμοι από κατολισθήσεις καθώς και από πτώσεις δέντρων.

Από το απόγευμα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η καταιγίδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί εκατοντάδες κλείσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δυνατή νεροποντή ξεκίνησε στις 3 μετά το μεσημέρι, και μέσα σε λίγα λεπτά μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος έκανε γνωστό στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Άνοιξαν τάφοι στην Κέρκυρα

Και στην Κέρκυρα όμως, η δυνατή καταιγίδα το πρωί προκάλεσε «βιβλικές» καταστροφές στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στα νότια του νησιού.

Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεωνκαι κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καββαδίας επεσήμανε ότι «άμεσα θα επιληφθεί του ζητήματος η τεχνική υπηρεσία του δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται για τις αποκατάσταση του νεκροταφείου».