Κατάθεση στεφάνου από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη στο Μνημείο του Εργάτη

Με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Εργάτη στο πάρκο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, και με το μήνυμα για συνέχιση του αγώνα για την κατοχύρωση της εργασίας, των συνθηκών και των αμοιβών, τίμησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την Εργατική Πρωτομαγιά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε:

«Σταθεροί εδώ, στο Μνημείο του Εργάτη, όπως κάθε χρόνο, εκπροσωπώντας το λαό του δήμου Νεάπολης-Συκεών, τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργασίας, για τα δικαιώματα των εργατών. Όλοι μαζί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, εργαζόμενοι, κοινωνία, νεολαία, λαός, στέλνουμε και φέτος ένα μήνυμα, ιδιαίτερα επίκαιρο αυτήν την εποχή, ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση της εργασίας. Δεν αποδεχόμαστε ως δεδομένο και ως μοίρα την ανεργία. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί έτσι ώστε να κατοχυρώσουμε την εργασία, να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα, τις συνθήκες και τις αμοιβές εργασίας που αξίζουν και δικαιούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι προσφέρουν στην κοινωνία και στην εθνική οικονομία, και δεν θα επιτρέψουμε οι συνέπειες της επιδημιολογικής κρίσης του κορωνοϊού να θέσουν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα. 

»Πολύ περισσότερο, όμως, δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί η κατάκτηση της κοινωνίας για ένα δημόσιο, καθολικό και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Και η κρίση της πανδημίας αυτό ακριβώς ανέδειξε με τον πλέον ηχηρό τρόπο, ότι δηλαδή είναι επιτακτική η ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ με στελέχωσή του με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και με επιπλέον άρτιο εξοπλισμό, ώστε αυτό, το ΕΣΥ, με υψηλού επιπέδου και ποιοτικές υπηρεσίες να λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού».