«Καθαρά» τα όπλα της δολοφονίας του 47χρονου αρχιφύλακα

Τα πρώτα ευρήματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις για τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες που εκτέλεσαν τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, δείχνουν πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατικές ενέργειες, στο παρελθόν.

 

Οι δράστες φαίνεται ότι άδειασαν τα όπλα τους πάνω στον αρχιφύλακα, καθώς βρέθηκαν συνολικά 43 κάλυκες, 30 εξ αυτών από καλάσνικοφ και οι υπόλοιποι από 9άρι πιστόλι.

 

Οι αρχές ερευνούν γιατί οι δράστες χρησιμοποίησαν και ένα πιστόλι αφού είχαν το καλάσνικοφ και εξετάζουν το ενδεχόμενο να το έκαναν για τις χαριστικές βολές, κάτι που θα πιστοποιήσει η νεκροτομή.

 

Από τις έρευνες φαίνεται ότι οι δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν πιθανότατα τρεις, άρχισαν να πυροβολούν από πίσω προς τα μπροστά το θύμα.

 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού για να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής.

 

Όλα τα ενδεχόμενα είναι μέχρι στιγμής ανοιχτά σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, για άτομα της τρομοκρατίας και ενδεχομένως σύμπλευση και των δύο.

 

Ο αρχιφύλακας υπηρετούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δομοκό, τα δύο τελευταία ως αρχιφύλακας, όπου είχε μετατεθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, χαρακτήρισε τη δολοφονία του αρχιφύλακα άνανδρη και απεχθή. «Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», ανέφερε.

Προφητικά λόγια 

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο 47χρονος Αρχιφύλακας δεν είχε προβλήματα με τους κρατούμενους στο Δομοκό για τρομοκρατία. Αντίθετα και ο ίδιος ήταν αντίθετος με την μετατροπή των φυλακών σε τύπου Γ΄ (υψίστης ασφαλείας).

 

Από τον Δομοκό όμως έχουν περάσει σχεδόν όλα τα βαριά ονόματα του ποινικού κώδικα. Ωστόσο ο έμπειρος Αρχιφύλακας φρόντιζε να δίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, να κρατά ισορροπίες και να είναι δίκαιος.

 

Σίγουρα όμως είχε δυσαρεστήσει κρατούμενους, οι οποίοι θα ήθελαν «ειδική μεταχείριση» μέσα στις φυλακές και την οποία δεν ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει ο Αρχιφύλακας.

 

Οι πιο επικίνδυνοι και «απαιτητικοί» ήταν οι βαρυποινίτες των πτέρυγας των αλλοδαπών. Εκεί πάει το μυαλό πολλών, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, καθώς επίσης και τον άγραφο νόμο στον κόσμο του σκοτεινού εγκλήματος.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι μπορεί να είναι στόχος, λέγοντας ότι η δουλειά του είναι τέτοια που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο ποτέ δεν είχε ζητήσει προστασία.

 

«Ελπίζω μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο να μην είναι μαζί μου και κάποιος δικός μου άνθρωπος και πάθει και κείνος κακό…», φέρεται να είχε πει προφητικά ο άτυχος Αρχιφύλακας.