Κάθειρξη 7 ετών σε ανδρόγυνο δημοτικών υπαλλήλων για υπεξαίρεση

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ποινή κάθειρξης 7 ετών, στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ανδρόγυνο δημοτικών υπάλληλων που κρίθηκε ένοχο για το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στα ταμεία των γυμναστηρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 1999-2003.

Επρόκειτο για υπόθεση που αποκαλύφθηκε επί θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με την «μαύρη τρύπα» να προσεγγίζει τις 400.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων. Το δε έλλειμμα αφορούσε τις συνδρομές των αθλουμένων δημοτών που δεν αποδόθηκαν στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου.

Στο εδώλιο κάθισαν ο τότε προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού, η γυμνάστρια σύζυγός του κι ένας υπάλληλος, που, σύμφωνα, με το κατηγορητήριο, ήταν υπεύθυνος για τα βιβλία των γυμναστηρίων.

Σε αντίθεση με τον τελευταίο που αθωώθηκε, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο πρώτους για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ τους δόθηκε το δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μετά την καταδίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι.