ΚΕΔΕ: “Να επιτραπούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους”

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Να επιτραπούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, καθώς επίσης και να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στα πεντάμηνα κοινωφελή προγράμματα, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, κυρίως στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και προειδοποιεί πως θα κινδυνεύσουν να κλείσουν, αν η κυβέρνηση δεν επιτρέψει άμεσα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους που απασχολούνται στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα, η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση «να τους αντιμετωπίσει με ισότιμο τρόπο, όπως έκανε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που απασχολούνταν με παρόμοιο εργασιακό καθεστώς και οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν. Ζητάμε δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων των εργαζόμενων στην 5μηνη κοινωφελή εργασία μέσω του ΟΑΕΔ στους δήμους».