ΚΕΔΕΑ: Διήμερο σεμινάριο «1st Medical Career Forum»

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα πρωτότυπο διήμερο Σεμινάριο, με τίτλο «1st Medical Career Forum», προσανατολισμένο στις σύγχρονες τάσεις της ερευνητικής και εκπαιδευτικής ιατρικής κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Το Forum είναι ο καρπός των πρωτότυπων ιδεών, της εργατικότητας και της συντονισμένης δράσης μιας ιδιαίτερης “παρέας”, μιας ομάδας φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ, της ΕΕΦΙΕ, οι οποίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο να δημιουργούν και να προσφέρουν.

Το Σεμινάριο είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε οι συμμετέχοντες να έρθουν σε άμεση επαφή με τα σύγχρονα δεδομένα στην ιατρική έρευνα, την ιατρική εκπαίδευση, το ακαδημαϊκό και εργασιακό περιβάλλον στις χώρες του εξωτερικού, μέσα από πρωτοποριακά workshops και σειρές διαλέξεων.

Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες στους οποίους διαρθρώνεται το πρόγραμμα είναι:

  • UK vs USA vs Germany” medical education debate, ανοιχτό σε όλους τους συμμετέχοντες. Διακεκριμένοι Καθηγητές του ΑΠΘ, με πολυετή δραστηριότητα και εμπειρία στις παραπάνω χώρες, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την ανάδειξη του “ιατρικού παραδείσου” και θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες που μπορεί να απασχολούν το κοινό.
  • Workshop προσομοίωσης επαγγελματικής συνέντευξης (interview simutation) υπό ρεαλιστικές συνθήκες, από Καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία στα Συστήματα Υγείας του Ην. Βασιλείου και των Η.Π.Α. και γνώση των σημερινών απαιτήσεων της αγοράς εργασίας. Αποτελεί ιδανική ευκαιρία για κάθε φοιτητή να εξοικειωθεί με την απαιτητική διαδικασία της συνέντευξης.
  • Ιατρική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από ομιλίες ιατρών και φοιτητών τόσο για τις χώρες του εξωτερικού όσο και τις ελληνικές ιατρικές σχολές, ανοιχτές σε όλους τους συμμετέχοντες.
  • 4ωρο διαδραστικό workshop Ιατρικής Στατιστικής Ανάλυσης σε περιβάλλον SPSS.
  • Διαλέξεις ανοιχτές σε όλους τους συμμετέχοντες, σχετικά με την αναζήτηση ιατρικής βιβλιογραφίας, τον σχεδιασμό και τη συγγραφή ερευνητικών projects, από αναγνωρισμένους Καθηγητές στο χώρο της έρευνας.

Το Σεμινάριο έχει προσελκύσει διακεκριμένους Καθηγητές τόσο του ΑΠΘ όσο και του εξωτερικού. Κεντρικός ομιλητής του Σεμιναρίου είναι ο διακεκριμένος Έλληνας Καθηγητής Ιατρικής του Harvard, Χρήστος Μαντζώρος, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο Διευθυντής του Ερευνητικού – Πειραματικού Εργαστηρίου της ELPEN, Καθηγητής Απόστολος Παπαλόης, και ο Εκδότης του Επιστημονικού Περιοδικού «International Orthopaedics», Marius Scarlat.

Το «1st Medical Career Forum» διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), Παράρτημα Θεσσαλονίκης, με έδρα το ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σεμιναρίου, Αν. Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΑΠΘ, Ελευθέριος Τσιρίδης δήλωσε «Η πρωτοβουλία των φοιτητών του ΑΠΘ της ΕΕΦΙΕ αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση των Ελλήνων υποψηφίων ιατρών να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Η διαδικασία αυτή αποτελεί έτσι και αλλιώς βασική εκπαιδευτική μέριμνα όλων των μεγάλων πανεπιστημίων του κόσμου».

Ο Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σεμιναρίου, Επίκουρος Καθηγητής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσουλφάς δήλωσε «Οι φοιτητές του ΑΠΘ της ΕΕΦΙΕ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και θαυμασμό για το ότι για μια ακόμη φορά πρωτοτυπούν και πρωτοπορούν στον ελληνικό ιατρικό χώρο. Για τον ίδιο λόγο αυτά τα νέα παιδιά αξίζουν και απαιτούν με τις πράξεις τους, τη θερμή και ενθουσιώδη υποστήριξή μας, καθώς αποτελούν το μέλλον μας. Όσο για το debate….».

Επισκεφθείτε το event της εκδήλωσης στο facebook: www.facebook.com/events/935905846486347/